Απόστολος Αξενόπουλος

Email
aaxenop@topo.auth.gr
Τηλέφωνο
2310996124
Ώρες συνεργασίας
Τετάρτη 10:00-12:00
ΦΕΚ
905/Γ/19-03-2024
Γραφείο
6ος όροφος, κτίριο Β’ Πολυτεχνική Σχολή
Website

Ο Απόστολος Αξενόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από το 2024, είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Κτηματολογίου, Φωτογραμμετρίας και Χαρτογραφίας στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών (Α.Π.Θ. 2003) και έχει λάβει το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2014) και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Α.Π.Θ. (2008). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν όραση υπολογιστών, μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη. Ο Α. Αξενόπουλος έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 60 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές. Έχει εργαστεί ως βοηθός έρευνας και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και από το 2003 έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Εθνικούς ή Ευρωπαϊκούς φορείς, ως μέλος της ερευνητικής ομάδας, ενώ σε 5 από αυτά είχε το ρόλο του τεχνικού διαχειριστή (technical manager). Είναι επίσης μέλος του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). 

2003: Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, Πολυτεχνική Σχολή, Α.Π.Θ.

2008:  Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών», Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Α.Π.Θ.

2014:  Διδακτορικό Δίπλωμα «Μέθοδοι Ανάλυσης Τρισδιάστατων Σχημάτων για Αναζήτηση Ομοιότητας Πρωτεϊνών και Protein Docking»

  • Όραση Υπολογιστών
  • Αναγνώριση Προτύπων
  • Μηχανική Μάθηση
  • Βαθιά Μάθηση
  • Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Εφαρμογές μηχανικής όρασης στη ρομποτική
  • Βιοπληροφορική

Δείτε Περισσότερα

DEP_VERGOS
Χαράλαμπος Γεωργιάδης - Charalampos Georgiadis
download (1)
Μετάβαση στο περιεχόμενο