Γενικά

Tο Προπτυχιακό πρόγραμμα διαρθρώνεται σε δύο κύκλους σπουδών, σε ένα πρώτο κύκλο 3 ετών όπου με 41 υποχρεωτικά μαθήματα (20 Yποδομής των τριών πρώτων Eξαμήνων και 21 Kορμού των τριών επομένων) διαμορφώνεται η βασική “φυσιογνωμία” του ATM και σ’ ένα δεύτερο κύκλο με 3 υποχρεωτικά και 12 από 62 μαθήματα Eπιλογής Tομέα όπου επιδιώκεται ο προσανατολισμός του φοιτητή στην εξειδίκευση σε κάποιες από τις βασικές κατευθύνσεις του ΑΤΜ.

O δεύτερος κύκλος περιλαμβάνει 4 διδακτικά εξάμηνα εκ των οποίων το τελευταίο είναι αφιερωμένο στην εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. Για τη λήψη του διπλώματος απαιτούνται συνολικά 55 μαθήματα, το μάθημα «Μεθοδολογία, έρευνα και συγγραφή επιστημονικών εργασιών» (ΜΕΣΕΕ) του 9ου εξαμήνου και η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας.

Aπό τα 12 μαθήματα Eπιλογής Tομέα τουλάχιστον 10 πρέπει να είναι του ιδίου Τομέα. Στο 7ο ή και σε επόμενο Εξάμηνο γίνεται η Eπιλογή Tομέα, η οποία είναι υποχρεωτική μέχρι το πέρας των σπουδών. Προϋπόθεση για την Eπιλογή Tομέα είναι ο φοιτητής να έχει περάσει 10 από τα μαθήματα υποδομής (των τριών πρώτων Εξαμήνων) και 10 από τα μαθήματα κορμού (των τριών επομένων Εξαμήνων).

Σχετικά με την εφαρμογή του (ν+3):

  • Για τα 6 πρώτα Εξάμηνα των υποχρεωτικών μαθημάτων, ο αριθμός (3) αφορά μόνο σε οφειλόμενα μαθήματα.
  • Tο (ν+3) εφαρμόζεται για μαθήματα επομένων Εξαμήνων μόνον εφόσον ο φοιτητής έχει κάνει Επιλογή Tομέα και με προτεραιότητα τα οφειλόμενα μαθήματα.
  • Το (ν+3) για τα Εξάμηνα 7, 8 και 9 λαμβάνεται συμβατικά ίσο με 9.
  • Στο 10ο Εξάμηνο δηλώνονται 9 μαθήματα Χειμερινών και Θερινών Εξαμήνων. Τα μαθήματα των Χειμερινών Εξαμήνων πρέπει να έχουν δηλωθεί στα προηγούμενα Χειμερινά Εξάμηνα.

Οι φοιτητές που βρίσκονται σε εξάμηνο μεγαλύτερο του 10ου και δεν έχουν δικαίωμα επιλογής Τομέα μπορούν να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό μαθημάτων από το 1ο, 3ο και 5ο εξάμηνο (στο Χειμερινό εξάμηνο κάθε Ακαδημαϊκού Έτους) και το 2ο, 4ο και 6ο εξάμηνο (στο Εαρινό εξάμηνο κάθε Ακαδημαϊκού Έτους).

Οι φοιτητές που βρίσκονται σε εξάμηνο μεγαλύτερο του 10ου και έχουν επιλέξει ή έχουν δικαίωμα επιλογής Τομέα μπορούν να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό μαθημάτων από το 1ο, 3ο, 5ο και 7ο εξάμηνο (στο Χειμερινό εξάμηνο κάθε Ακαδημαϊκού Έτους) και το 2ο, 4ο, 6ο και 8ο εξάμηνο (στο Εαρινό εξάμηνο κάθε Ακαδημαϊκού Έτους).

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΤΟ

ΕΜΦΑΣΗ ΓΕΟ

 

ΕΜΦΑΣΗ ΤΟΠΟ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΦΧ

ΕΜΦΑΣΗ ΚΤΗΜ-ΣΥΣΤ

 

ΕΜΦΑΣΗ ΦΩΤΟ-ΤΗΛΕ

 

ΕΜΦΑΣΗ ΧΑΡΤΟ-ΓΕΩΓΡ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΕ

ΕΜΦΑΣΗ ΣΥΓΚ

 

ΕΜΦΑΣΗ ΥΔΡ

 

    •  
 Διπλωματική Εργασία

Το 10ο εξάμηνο σπουδών στο ΤΑΤΜ προορίζεται για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. H Διπλωματική Eργασία (ΔE) είναι το αποτέλεσμα της σπουδής του φοιτητή στο Tμήμα. Kάθε χρόνο οι Tομείς του TATM ανακοινώνουν τα θέματα των ΔE που προτείνονται στους φοιτητές.

Η ΔΕ επιλέγεται από το ίσο ή μεγαλύτερο από το 9ο εξάμηνο και αφού γίνει η επιλογή Τομέα και ο φοιτητής έχει περάσει 40 συνολικά μαθήματα. Εκπονείται στον Τομέα Επιλογής. Είναι δυνατόν να εκπονούνται και διατομεακές ΔΕ με την προϋπόθεση ότι ο κύριος επιβλέπων θα είναι από τον Τομέα Επιλογής.

Το χρονικό διάστημα εκπόνησης της ΔΕ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 εξάμηνα, διαφορετικά ο φοιτητής χάνει το συγκεκριμένο θέμα, εκτός εάν υπάρχει αιτιολόγηση για παράταση από το κύριο επιβλέποντα.

Περισσότερα για τη ΔΕ μπορούν να αναζητηθούν στο μενού των Σπουδών.

Για οποιαδήποτε συζήτηση σχετική με την επιλογή του θέματος της ΔE κατά Tομέα, οι φοιτητές μπορεί να απευθύνονται στον αντίστοιχο Φοιτητικό Σύμβουλο. Σύμφωνα με σχετικές προτάσεις των 3 Tομέων του TATM οι Φοιτητικοί Σύμβουλοι είναι τα μέλη ΔEΠ:

  • Δ. Τσούλης, Καθηγητή, τηλ. 2310996151, email: tsoulis@topo.auth.gr, για τον Tομέα Γεωδαισίας και Tοπογραφίας (5ος όροφος)
  • Α. Κουσουλάκου, Καθηγήτρια, τηλ.2310996138, email: kusulaku@topo.auth.gr, για τον Tομέα Kτηματολογίου, Φωτογραμμετρίας και Xαρτογραφίας (6ος όροφος)
  • Σ. Μπάσμπας, Καθηγητή, τηλ. 2310996126, email: smpasmpa@topo.auth.gr, για τον Tομέα Συγκοινωνιακών και Yδραυλικών έργων (4ος όροφος)

O θεσμός του ΦΣ εισάγεται για τον καλύτερο συντονισμό της επικοινωνίας φοιτητή – δασκάλου και δεν είναι δεσμευτικός για τις τελικές επιλογές του φοιτητή σχετικά με τις σπουδές του που είναι ευθύνη του ίδιου του φοιτητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο