Χαιρετισμός Προέδρου ΤΑΤΜ (Ακαδημαϊκό έτος 2024-2025)

Αγαπητές/οί πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές,

 

Σας καλωσορίζουμε θερμά στο Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών! Η εισαγωγή σας αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία και το πρώτο βήμα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων. Το Τμήμα μας παρέχει σπουδές υψηλού επιπέδου, με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί από την ακαδημαϊκή χρονιά 2025-26. Το νέο αυτό πρόγραμμα συνδυάζει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, όπως είναι τα Δορυφορικά Συστήματα Προσδιορισμού Θέσης, η Παρατήρηση Γης, η Εικονική και Επαυξημένη πραγματικότητα, η Όραση Υπολογιστών, τα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS), το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), με τις παραδοσιακές επιστήμες του κλάδου, όπως η Τοπογραφία-Γεωδαισία, το Κτηματολόγιο, η Χαρτογραφία, καθώς και τα Συγκοινωνιακά και Υδραυλικά έργα. Είμαστε σίγουροι ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν για να χτίσετε τη μελλοντική σας καριέρα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε συστηματικά τόσο τα μαθήματα όσο και τις εργαστηριακές ασκήσεις, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούν τη συνεργασία με συμφοιτητές σας σε πολυμελείς ομάδες. Αυτή η αλληλεπίδραση θα ενισχύσει τις γνώσεις σας και θα σας προετοιμάσει για τις προκλήσεις του επαγγέλματος. Το διδακτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος είναι στη διάθεσή σας, έτοιμο να σας στηρίξει σε κάθε σας βήμα και να αντιμετωπίσουμε μαζί όποιες προκλήσεις προκύψουν κατά τη διάρκεια της πορείας σας.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε εσάς, καθώς και στις οικογένειες σας και όλους όσους σας στήριξαν, για τη μεγάλη σας επιτυχία. Εύχομαι να έχετε δημιουργικές και αποδοτικές σπουδές και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ευκαιρίες που θα σας προσφέρει το Τμήμα μας.

Αγαπητές/οί φοιτήτριες/φοιτητές των μεγαλύτερων ετών, καλώς επιστρέψατε για ένα ακόμη έτος σπουδών στο Τμήμα μας. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που έχετε αποκτήσει μέχρι τώρα σας έχουν προετοιμάσει για τις νέες προκλήσεις που θα συναντήσετε, καθώς συνεχίζετε να εμβαθύνετε στην επιστήμη του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού. Σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε να αξιοποιείτε αυτές τις ευκαιρίες για να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας και να προετοιμαστείτε για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Εύχομαι σε όλους, τόσο τους νέους όσο και τους παλαιότερους φοιτητές, καλή πρόοδο και καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

 

Ο Αντιπρόεδρος

του Τμήματος
Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών

 

 

Βασίλειος Τσιούκας

Καθηγητής ΑΠΘ

Δείτε Περισσότερα

Μετάβαση στο περιεχόμενο