Σεβαστή Χαλκίδου

Email
schalkidou@topo.auth.gr
Τηλέφωνο
2310996093
Ώρες συνεργασίας
Τετάρτη 12:00-14:00
ΦΕΚ
905/Γ/19-03-2024
Γραφείο
6ος όροφος, κτίριο Β’ Πολυτεχνική Σχολή
Website

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η Δρ. Σεβαστή Χαλκίδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο γνωστικό αντικείμενο του «Κτηματολογίου και των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών» και μέλος του ομώνυμου Εργαστηρίου του Τομέα Κτηματολογίου, Φωτογραμμετρίας και Χαρτογραφίας στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Έχει λάβει το Διδακτορικό της Δίπλωμα από το ίδιο Τμήμα με τίτλο «Δημιουργία Μοντέλου Πρόβλεψης Μεταβολών Χρήσεων Γης σε Αστικές και Περι-Αστικές Περιοχές με τη Χρήση των Δεδομένων του Κτηματολογίου» (2019) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το University College London (U.C.L,2009) με θέμα τον Ευρωπαϊκό Χωρικό Σχεδιασμό και Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας (M.Sc European Property Development and Planning). Είναι συγγραφέας 9 επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.  Έχει εργαστεί ως Ελεύθερος Επαγγελματίας – Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός από το 2010 μέχρι το 2024 σε μελέτες σύνταξης Κτηματολογίου, Εφαρμογών Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, ανάπτυξης χωρικών σχεδίων, απαλλοτριώσεων και κτηματογραφήσεων για φορείς όπως η Ελληνικό Κτηματολόγιο, ο αγωγός αερίου TAP, η Εγνατία Οδός Α., το Α.Π.Θ, κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε 7 Εθνικά και Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα ως επιστημονική συνεργάτις/ερευνήτρια του Α.Π.Θ με αντικείμενο την ανάλυση χωρικών δεδομένων, τον σχεδιασμό και υλοποίηση εφαρμογών Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, την ανάλυση δεδομένων της αγοράς ακινήτων και την εφαρμογή αλγορίθμων Μηχανικής Μάθησης σε αυτά καθώς και την οπτικοποίηση χωρικών δεδομένων μέσω τεχνολογιών AR (2020-παρόν). Συμμετέχει ως Διδάσκουσα στο ΔΠΜΣ “Κτηματολόγιο: Νομικές, Τεχνικές και Περιβαλλοντικές Διαστάσεις” του Α.Π.Θ.

2008 : Δίπλωμα Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού, Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Α.Π.Θ

2009:  Μ.Sc European Property Development and Planning, Bartlett School of Built Environment, University College London (U.C.L), U.K

2019:  Διδάκτορας του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Α.Π.Θ. Τίτλος Διατριβής «Δημιουργία Μοντέλου Πρόβλεψης Μεταβολών Χρήσεων Γης σε Αστικές και Περι-Αστικές Περιοχές με τη Χρήση Δεδομένων του Κτηματολογίου»

  • Νομικές και Τεχνικές Διαστάσεις Μελετών Εθνικού Κτηματολογίου
  • Νομικές και Τεχνικές Διαστάσεις Τοπογραφικών και Πολεοδομικών Μελετών π.χ Απαλλοτριώσεις, Διανομές, Αναδασμοί, Χάραξη Γραμμής Αιγιαλού, Οριοθετήσεις Ρεμάτων κ.ά.
  • Θαλάσσιο Κτηματολόγιο και Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός
  • Εκτιμήσεις Αξιών Ακινήτων 
  • Χρήση Παράγωγων Γεωχωρικών και Περιγραφικών Δεδομένων Κτηματολογίου για το Χωρικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό
  • Σχεδιασμός και Υλοποίηση Γεωχωρικών Βάσεων Δεδομένων και Εφαρμογών.
  • Εφαρμογές Αλγορίθμων Μηχανικής Μάθησης (ML) στην ανάλυση και επεξεργασία γεωχωρικών δεδομένων.
  • Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνθήκες Κλιματικής Αλλαγής.

 

Δείτε Περισσότερα

rpt
DEP_VERGOS
Χαράλαμπος Γεωργιάδης - Charalampos Georgiadis
Μετάβαση στο περιεχόμενο